Diazomid Kullananların Yorumları 2023

Diazomid Kullananların Yorumları Nedir? Birçok farklı hastalığın türediği günümüzde, birbirinden farklı birçok ilaç türü mevcut bulunur. Sağlık sektörünün gelişmesine paralel bir şekilde gelişen ilaç sektörü, birçok farklı hastalığa uygun ilaçların üretimini mümkün bir hale getirir. İnsan sağlığı açısından büyük bir önem arz eden ilaçlar, iyileşme sürecini kısaltma yönünde etkin bir hal alır. Bu yönde üretilen Diazomid faydası olması açısından birçok farklı hastalığın tedavisinde etkin bir şekilde kullanım alanı bulur.

Diazomid Kullananların Yorumları

Anormal sıvı tutulması olarak bilinen Diazomid, böbrekte bulunan geri dönüşümlü karbondioksit hidrasyonu ve asit dehidrasyonu üzerinde ortaya çıkan etkisinden kaynaklanan bir diüretik olarak tanımlanır. Yaygın bir şekilde kullanılan bir ilaç olarak ön plana çıkan Diazomid, birbirinden farklı tıbbi durum için reçete edilebilir. Genel olarak doktor tarafından yönlendirilen dozajlar ölçüsünde alınır.

Ana etken maddesi metformin olan Diazomid, kandaki glikoz seviyelerini kontrol altına alarak vücudun insülin direncine tepki vermesi konusunda etkili olur.  Bu ilaç,  genel anlamda açık açı veya sekonder glokom, akut konjestif glokom, konjestif kalp yetmezliği, epilepsi ve akut yüksekliği hastalığı gibi durumlarda reçete olarak yazılabilir. Reçete yolu ile bu ilaca oldukça kolay bir şekilde sahip olabilen birçok kimse, bu ilacı kullanma imkanı elde eder. Böylece her kullanıcı, sağlık yönünden sahip olduğu şikayetlerden kolay bir şekilde kurtulma imkanı elde etmiş olur.

Diazomid Kullananların Yorumları
Diazomid Kullananların Yorumları

Diazomid Nasıl Kullanılır?

Her ilacın kendine has bir kullanım şekli olduğu gibi, dizaomid isimli ilacın da tamamen kendine özgü bir kullanım şekli vardır. Bu kapsamda Diazomid kullanım şekli incelendiği zaman, bu ürünün ağızdan alınarak kullanıldığı gerçeği ortaya çıkar. Uygun doz ve uygulama sıklığı kontrol edildiği vakit, glokomda, yani göz içi basıncının artması durumunda, yetişkinlerde açık açı glokomda ek tedavi olarak günde 1 – 4 defa 250 miligramlık 1 tablet verilir.

Sekonder glokomlu ve akut kapalı açı glokomlu yetişkinlerde ameliyat öncesi her 4 saatte bir 1 tablet verilir. Bazı akut glokom vakalarında ise 500 miligramlık başlangıç dozunun takiben her 4 saatte bir 125 – 250 miligram şeklinde verilir. Bununla birlikte 1000 miligram/gün’ü aşan dozların fazladan bir etki sağlamadığı gerçeği tespit edilmiştir. Diazomid, aynı zamanda epilepside, yani sara hastalığında, yetişkinlerde çeşitli epilepsi formlarının tedavisinde kullanım alanı bulur.

Epilepside ek tedavi olarak çocuklara günde kilogram başına 8 – 30 miligram şeklinde, bölünmüş dozlar halinde 1 – 4 defada verilir. Bu şekilde uygulanan bu ilaç, çocuklarda toplam günlük dozun 750 miligramı aşmaması gerekir. Diazomid, yetişkinlerde diğer antikonvülzanlarla, yani havale önleyici ilaçlarla birlikte verildiği zaman, başlangıç dozu günde 25 miligramlık 1 tablet şeklindedir. Bazı durumlarda bazı hastalar daha düşük dozlara verdikleri halde, günlük en uygun doz miktarı, 375 miligram ile 1000 miligram arasında yer alır.

Diazomid Kullananların Yorumları
Diazomid Kullananların Yorumları

Diazomid Kimler Kullanır?

Günümüz modern dünyasında gelişimini durmaksızın sürdürmeye devam eden sağlık sektöründe çeşitli ilaç gurubu yer alır. Bu ilaç gurubu arasında yer alan Diazomid, birçok farklı hastalığın tedavisi konusunda oldukça etkili ve bir o kadar etkin bir rol üstlenir. Bu anlamda birçok kimse, Diazomid adlı ilacı kimlerin kullanabileceğini merak eder ve bu yüzden bu kimseler, kendilerini bu yönde büyük bir araştırmanın içerisinde bulurlar. Bu kapsamda Diazomid kullananlar, şu şekilde sıralanabilir:

  • Açık açı veya sekonder glokom tedavisine ihtiyaç duyan kimseler,
  • Akut konjestif glokom ameliyatı öncesinde tedavi edilmesi gereken kimseler,
  • Konjestif kalp yetmezliği tedavisinde ve ilaçlarla ortaya çıkan ikincil ödemin tedavisi konusunda olarak kullanılması gereken kimseler,
  • Epilepsi hastalığı olan kimselerin epilepsi tedavisi esnasında bu ilacı diğer ilaçlarla birlikte kullanılması gereken kimseler,
  • Akut yükseklik hastalığı olan kimselerde ortaya çıkan belirtilerin önlenmesi ve iyileştirilmesi hususunda,

Bu ve buna benzer hastalıklarla mücadele eden ve bu mücadele esnasında bu hastalığın tedavisi konusunda Diazomid gibi bir ilaca ihtiyaç duyan herkes, iyileşme sürecini bir nevi kısaltmış olur. Bu ilacı, muhatapları dışında başka kimselerin iyileşmek adına kullanımı pek doğru olmaz. Çünkü böyle bir durum, muhatabına avantajlı bir durum sağlamadığı gibi, o kimsenin daha çok dezavantajlı bir durum ile karşı karşıya kalmasına sebep olur.

Diazomid Kimler Kullanamaz?

Sağlık sektöründe üretilmiş olan her ilacın bir kullanıcı kitlesi olduğu gibi, üretilen bu ilaçları kullanmaması gereken kimselerde vardır. Bu yönde ilacı kullanabilenler nasıl ki, bu kullanım sonrası bir fayda elde edebiliyorlarsa, bu ilacı kullanamayan kimseler de, o ilacı kullanmaları halinde bir zarara uğramış olurlar. Bu çerçevede Diazomid kullanamayanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Bir kimsenin Diazomid ilacının içerdiği etkin madde olan asetazolmaide veya yardımcı maddelerden birine karşı alerjisi varsa (asetazolamid, bir sülfo namid türevi olduğu için çapraz duyarlılık tepkisi görülebilir.),
  • Bir kimsenin kanında yer alan sodyum ve/veya potasyum seviyesinin düşmeye başladığı anlarda,
  • Bir kimsenin böbrek ve karaciğerinde belirgin bir hastalık veya bu yönde bir işlev bozukluğu varsa,
  • Bir kimsenin böbrek üstü bezinin işlevleri konusunda bir yetmezlik varsa,
  • Bir kimsenin vücudunda asit – baz dengesinin bozulmasına sebep olan kanda klor seviyesinin yükselmesi ile birlikte seyreden ciddi bir rahatsızlığı varsa (hiperkloremik asidoz),
  • Bir kimsenin siroz adı verilen türde ciddi bir karaciğer hastalığı varsa,
  • Bir kimsenin gözünde süregelen ve non – konjestif kapalı açılı glokom, yani göz içi basıncın artışı ile ilgili bir hastalık adı verilen bir rahatsızlık bulunuyorsa,

Bu gibi durumlarla karşı karşıya olan kimselerin Diazomid denilen bu ilacı kullanmaması gerekir. Aksi taktirde istenmeyen bazı durumların ortaya çıkması muhtemel bir sonuç olur.

Diazomid Kullananların Yorumları
Diazomid Kullananların Yorumları

Diazomid Yan Etkileri Nelerdir?

Tıp ve eczacılık alanında, ilaçla yapılan bir tedavi sırasında ilacın ya da herhangi bir tıbbi müdahalenin zararlı ve istenmeyen etkisi, yan etki olarak adlandırılır. Bu yan etkiler, genel olarak her ilacın prospektüsünde yer alır. Bu anlamda her ilacın belli başlı yan etkileri olduğu gibi, Diazomid yan etkileri de vardır. En yaygın yan etkisi karıncalanma şeklinde ortaya çıkan Diazomid adlı ilacın prospektüsünde yer alan yan etkiler ise şu şekilde sıralanır:

Çok yaygın:

  • Metabolik asidoz (kan ve vücut ısılarında asit düzeyinin yükselmesi),
  • Elektrolit dengesizliği,
  • Uyuşukluk,
  • Sindirim sistemi bozukluğu,
  • Aşırı miktarda idrar yapma,
  • Yorgunluk,

Yaygın:

  • Akyuvar sayısında azalma,
  • İştah kaybı,
  • Kan potasyum düzeyinde düşme,
  • Kan şekeri düzeyinde yükselme,
  • Sersemlik,
  • Tat alma bozukluğu,
  • Baş ağrısı,
  • Depresyon,
  • Mide bulantısı,
  • İshal,
  • Çocuklarda büyüme geriliği,

Bünyesinde bu ve buna benzer yan etkiler barındıran Diazomid adlı ilacın kullanımı esnasında bu yan etkilerden herhangi birisi ile karşı karşıya kalan kimsenin doktoruna bilgi vermesi gerekir. Doktorun yönlendirmesi ile ilacı kullanıp kullanmama yönünde bir karar verilir ve ona göre hareket edilir. Aynı zamanda bu ilacı kullanacak kimselerin bu ilacı aspirin ile kombine etmemesi gerekir. Çünkü Diazomid adlı ilaç ile birilikte aspirin kullanımı ciddi şekilde kanda asit miktarının aşırı birikmesine neden olabilir ve bu durum, merkezi sinir sisteminde zehirlenme riski ortaya çıkarabilir.

Diazomid Kullananların Yorumları
Diazomid Kullananların Yorumları

Diazomid Kullananların Yorumları

Pseudotumor cerebri hastalığından mucizevi şekilde kurtulmamı sağlayan ilaçtır. Çok memnun kaldım.

Düzenli kullanıldığında serebral venöz tromboza eşlik eden papil ödemini itinayla gideren ilaçtır. Artık bu ilaç sayesinde artık başım ağrımıyor.

Kendisiyle aramda seviyeli bir ilişki bulunur. Aramızdaki olay, tam anlamıyla aşk ve nefret ilişkisidir. Yani ilaçtan nefret ediyorum fakat ona da ihtiyacım var.

Bu ilaç, tuhaf yan etkilere sahip olabilir. Kullanımının ilk haftasında herhangi bir yan etkisi olmaksızın, mutlu bir şekilde yaşanabilir. Ancak ikinci haftada, tuhaf olaylar olmaya başlayabilir. Mesela Diazomid kullandıktan sonra en garip yan etki arasında durduk yere avuç içiniz, eliniz hatta bileğinizin üstü alev alev karıncalanıyor. Daha sonra geçiyor ama enteresan.

Kafamdaki basınç hissi, akabinde baş ağrısı ve göz kararması gibi şikayetlerim nedeniyle doktora gittim ve doktor tarafından günde 2 kez almam gereken bir ilaç reçete edildi. Yan etkiler var mı ? var. Karıncalanma, kulakta çınlama vb. Ama semptomlarımda azalma gözlemledim ve etkili bir ilaç.

Psodotümor serebri (beyin basıncı) hastalığım yüzünden kullandığım ilaçtır. Bu ilaç, kısa sürede kafa içi basıncımı normal seviyeye indirmiştir. İlk başlarda, el ve ayak uyuşması ve sinir krizleri gibi yan etkiler görülmektedir. Ancak, 4. ayın sonrasında bünye bu ilaca alışmış ve günde 3 kez alınan bir rutin haline gelmiştir.

Serebral venöz tromboza eşlik eden papilödemi itinayla giderme potansiyeline sahip bir ilaçtır. Bu ilacın etken maddesi sayesinde, baş ağrısı giderilir. Bu ilacın kullanımı sırasında bol miktarda su tüketilmesi önerilir.

Oyla!

Yorum yapın